Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Έκτακτο δελτίο καιρού: Δυνατοί άνεμοι σε όλη την Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με θυελλώδεις βοριάδες να «σφυροκοπούν» το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα κρητικά πελάγη εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πρόγνωση του καιρού, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων κάνουν την εμφάνισή τους την Πέμπτη 25/10, με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν και τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στην ξηρά.

Αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων θα είναι και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Παρόλα αυτά, η ενίσχυση των ανέμων θα είναι πρόσκαιρη, αφού αναμένεται σταδιακή εξασθένηση από την αρχή της ημέρας βαθμιαία και από τα βόρεια, με τους θυελλώδεις ανέμους το απόγευμα να περιορίζονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ηράκλειο

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από το Ηράκλειο σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 26/10, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων.

Ρέθυμνο

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 26/10, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Χανιά

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από τα Χανιά την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για την Παρασκευή 26/10, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Λασίθι

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στον Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγα σύννεφα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή 26/10, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Για την κατάσταση που θα επικρατεί στα πελάγη της Κρήτης ενημερώνει με επίσημη ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ αναμένεται να χτυπήσουν το δυτικό κρητικό πέλαγος με τη θάλασσα να είναι κυματώδης και την ένταση να καταγράφεται τοπικά περιορισμένη.

Στο ανατολικό κρητικό πέλαγος οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7-8 μποφόρ και τη θάλασσα να χαρακτηρίζεται κυματώδης με ένταση τοπικά περιορισμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προειδοποιήσεις για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα με τους θυελλώδεις ανέμους περιορίζονται για τις επόμενες 24 ώρες.

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή

Δείτε και αυτά