Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Εκδηλώσεις στις Μοίρες για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταύρου

8η ΜΑΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.Τ. ΜΟΙΡΩΝ


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 8ης Μαίου – Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών, σταθερό στις αξίες και τις επτά θεμελιώδεις Αρχές του κινήματος θα διοργανώσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Την Τετάρτη 8 Μαίου και ώρες 16:00 έως 20:00, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Πα.Γ.Ν.Η. προσκαλούνται όλοι οι παλιοί αλλά και νέοι αιμοδότες σε αιμοδοσία στην έδρα του ΕΕΣ Μοιρών, στο παλιό οικοτροφείο αρρένων της Ι.Μ. Καλυβιανής.

2) Το Σάββατο 11 Μαίου και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας στις Μοίρες σε ανοικτή εκδήλωση με ομιλίες και έκθεση φωτογραφίας σχετιζόμενη με την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά φυσικά και του Τμήματος Μοιρών στην κοινωνία. Τα θέματα που θα αναλυθούν και οι ομιλητές είναι:          

α) ο Ερυθρός Σταυρός και η προσφυγική κρίση – πρόκληση για την Ελλάδα και τον κόσμο. Εισηγητής: καθηγήτρια Μαρούδα Ντανιέλα – Μαρία., Eπίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ά Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), Αναπληρώτρια διευθύντρια Ευρωπαϊκού κέντρου Έρευνας και κατάρτισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γενική γραμματέας της Ελληνικής εταιρείας διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων, πρώην διεθνής αντιπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Γενεύη.                                                  

β) Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, συμβολή και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία. Εισηγητής : Λεονταράκης Ιωάννης, Αντιπεριφερειάρχης, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ –ΠΣΕΑ, Διαχείριση Τεχνικών Μέσων.                                                                                                                                  

γ) Προσφορά των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ. στην τοπική κοινωνία. Εισηγητής : Αλεξανδράκης Αντώνιος, Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Παράλληλα με τις παραπάνω ομιλίες που θα γίνουν στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου της Ι.Μ.Γ.Α. θα υπάρχει στον χώρο υποδοχής, έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του επαγγελματία φωτογράφου και Εθελοντή του ΕΕΣ, κου Ζεμπίλη Σταύρου, αλλά και από το αρχείο του Π.Τ. Μοιρών με επίκεντρο την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση.

Σας περιμένουμε όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού από το Π.Τ. Μοιρών που εφέτος κλείνει 20 χρόνια (1999-2019) εθελοντικής προσφοράς στην Μεσσαρά με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Τμήματος Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά