Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ποιος «κρύβεται» πίσω από τον… Χοχλιδομανούσο;!

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Κρήτης -και όχι μόνο- μέσα από το αστείρευτο χιούμορ αλλά και την Κρητική προφορά του


Το κρητικό μαντήλι στο κεφάλι (και το λάπτοπ!) και τα μούσια «προδίδουν» την καταγωγή του Μανούσου Χοχλιδάκη!

Όμως, ποιος είναι αυτός ο τύπος που μας κάνει να γελάμε με τα βιντεάκια του;

Στην πραγματικότητα, ο Μανούσος είναι, εξωτερικά, άκρως αντίθετος από τον χαρακτήρα των βίντεο.

Για την ακρίβεια, είναι ένας ξανθός Χανιώτης που πιθανότατα έχετε ακούσει τα τραγούδια του σε κάποιο γλέντι ή κάποια συναυλία.

Ο λόγος για τον γνωστό τραγουδιστή, Μάνο Μαλαξιανάκη.

 

xoxlidomanousos

Ο ίδιος, παραχώρησε συνέντευξη στο Έθνος, όπου μίλησε για τον «Χοχλιδομανούσο», τα Χανιά, αλλά και τη μουσική που τόσο αγαπάει!

 

Η συνέντευξη στο «Έθνος»

“Μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω σε έναν ευλογημένο τόπο που οι ρυθμοί του, η αύρα του και η ενέργειά του είναι πηγή έμπνευσης για τον καθένα μας είτε ζει μόνιμα εδώ είτε είναι επισκέπτης. Ο κωμικός Μανούσος Χοχλιδάκης, κατά κόσμον Μάνος Μαλαξιανάκης, έγινε διάσημος μέσα από τα σατυρικά βίντεό του για τα στερεότυπα που ακολουθούν την Κρήτη.

Έφτιαξε ένα ψευδώνυμο που να παραπέμπει στους χοχλιούς και η φήμη του γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της ιδιαίτερης πατρίδας του.

“Τα ήθη, τα έθιμα, οι γεύσεις, οι μελωδίες, οι άνθρωποι και η ανθρωπιά είναι ορισμένα από τα ερεθίσματα που με παρακίνησαν υποσυνείδητα να προσέξω περισσότερο τον τόπο μου.

Στη σάτιρα, ωστόσο, έφτασα για να κάνω τον κόσμο να γελάσει ή και να προβληματιστεί, σημειώνοντας κι ορισμένα αρνητικά που έχει ο Κρητικός. Δεν είναι τα πράγματα παντού ρόδινα άλλωστε!

Ήθελα να υπάρξει και μια καρικατούρα Κρητικού που θα είναι σωστή στη διάλεκτο και την εμφάνιση, χωρίς να γελοιοποιείται το γλωσσικό ιδίωμα”.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά