Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Επιδρομή ακρίδων στη Μεσαρά ακόμη και μέσα στα χωριά-Σε Πηγαϊδάκια και Αντισκάρι το πρόβλημα

Ένα απρόβλεπτο… πρόβλημα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό το διάστημα οι κάτοικοι των Πηγαϊδακίων και του Αντισκαρίου, καθώς στην περιοχή τους, έχουν κάνει την εμφάνιση τους σμήνη από ακρίδες που τρώνε τα πάντα στο πέρασμα τους.


Οι κάτοικοι,  δεν μπορούν να πιστέψουν τις εικόνες που βλεπουν φέτος ακόμη και μέσα στο χωριό, τονίζοντας πως τέτοιο θέαμα είχαν να δουν τουλάχιστον 35 χρόνια.

Οι ακρίδες έχουν εισβάλλει στα χωράφια της περιοχής, αλλά και στις κατοικημένες περιοχές, έχοντας προκαλέσει σειρά προβλημάτων. Αιτία για αυτή την κατάσταση φέτος και την επίσκεψη των ακρίδων είναι ο πολύ ήπιος χειμώνας, αλλά και οι ελλιπέστατοι ψεκασμοί. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβληματος, είναι πως σε κάθε βήμα των κατοίκων, πετάγονται από παντού μπροστά τους εκατοντάδες ακρίδες. Οι ακρίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και λίγο καιρό και όλοι ελπίζουν, πως σύντομα θα απαλλάξουν τους πάντες απο την παρουσία τους.

Τρώνε τα πάντα και παντού

Οπως εξηγουν οι επιστήμονες  οι ακριδες είναι εντομα πολυφάγα. Μπορουν  να διατραφουν με αυτοφυή και καλλιεργούμενα φυτά όπως τα σιτηρά, τα ψυχανθή, το βαμβάκι, η πατάτα, καθώς και πολλά κηπευτικά και οπωροφόρα δένδρα. Εχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν προβλήματα από το συγκεκριμένο είδος στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Αυτό που υπογραμμίζεται είναι πως ένα σμήνος ακρίδων μπορεί να φτάσει και τα 1.500 χλμ. σε μήκος, αποτελούμενο από 50 δισεκατομμύρια έντομα και το βάρος του να φτάνει τους 100.000 τόνους. Η ακρίδα μπορεί να φάει κάθε μέρα όσο το βάρος του σώματός της και να κάνει γενικά μεγάλες ζημιές, ενώ δεν χωρά αμφιβολία πως οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες ευνόησαν την έξαρση αυτού του φαινομένου

 

www.creteplus.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά