Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη

Ένοπλοι εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη. Νεκροί και όμηροι


Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο Jawaher στη Βαγδάτη αφού προηγήθηκε έκρηξη αυτοκινήτου έξω από αυτό. Οι πληροφορίες από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες, καθώς δεν διευκρινίζεται αν όντως οι ένοπλοι, που φαίνεται να έχουν εισβάλλει σε ένα εμπορικό, κρατούν ομήρους ή είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό.

Οι πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή μέσα, επικαλούμενα τους  ιρακινούς αξιωματούχους, ανέφεραν πως οι ένοπλοι έχουν πιάσει ομήρους μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Παράλληλα, τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως, πριν την επίθεση, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην είσοδο του εμπορικού, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7 νεκρούς, αριθμός που αργότερα έφτασε στους 10 με τους τραυματίες να αριθμούν τους 27 σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από τις τοπικές ιατρικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι’ άλλο. Πάντως, οι αστυνομικές και ιατρικές πηγές ανέφεραν στο Associated Press πως εκτιμούν πως περισσότεροι από 50 μέχρι 75 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Ενώ, η κρατική ιρακινή τηλεόραση μετέδωσε αποκλειστικές εικόνες από την επιχείρηση των αρχών στο εμπορικό κέντρο, χαρακτηρίζοντας την επίθεση τρομοκρατικό χτύπημα.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά