Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

40χρονος αυτοκτόνησε στις φυλακές Κορυδαλλού

23901431

Ακόμη ένας νεκρός μέσα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού, που είναι γνωστό και ως “κολαστήριο” για τις συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων αρρώστων κρατουμένων


Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας στο twitter, ο 40χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί, έπασχε από φυματίωση και βρισκόταν σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Μέσα από τον λογαριασμό ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ οι κρατούμενοι κοινοποιούν διαρκώς τα αιτήματα τους:

 

“O εισαγγελέας διατάσσει επανεξέταση και αν εγώ που θα βγω έξω έχω βελτιώσει την υγεία μου κοντά στους δικούς μου ανθρώπους κατά ένα τοις εκατό, από 67 σε 66%, επιστρέφω στη φυλακή.

Εδώ θα υποτροπιάσω ξανά γιατί δεν μπορούν να μου παρέχουν αυτά που χρειάζομαι, θα ξαναπάω 67%, θα ξαναμπαίνω, θα ξαναβγαίνω και πάει λέγοντας. Αυτό είναι αυτοκτονικό. Δεν υπάρχει θεραπεία μέσα. Το θέμα είναι να τον αφήσουν τον άλλο να πάει να κοιτάξει την υγεία του”, σημείωνε πριν λίγους μήνες κρατούμενος μιλώντας στο NEWS 247.

Οι κρατούμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν έχει κάνει τίποτα για την αποφυλάκιση ατόμων που έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50%, δέκα μήνες μετά την επίσκεψη κυβερνητικών φορέων στο εν λόγω νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων, ζητούν την ελεγχόμενη απόλυση με βραχιολάκι όσων έχουν αναπηρία πάνω από 50% και οι ασθενείς κρατούμενοι που νοσηλεύονται με πάνω από 50% αναπηρία και εκτίουν ποινή μεγαλύτερη της δεκαετούς κάθειρξης να απολύονται με όρους εφόσον συμπληρώσουν το 1/3 της ποινής τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει από τη δική του μεριά πως έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες διαβίωσης και οι όροι νοσηλείας, τονίζοντας όμως πως η χρόνια παραμέληση του “σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να αναστραφεί σε μια-δυο μέρες, παρά μόνο με συστηματικές παρεμβάσεις και αλλαγές”. Ωστόσο, οι κρατούμενοι τονίζουν πως τα αιτήματα τους δεν έχουν ακόμη εισακουστεί ως προς την αποφυλάκιση και τον υπολογισμό του ποσοστού αναπηρίας.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά