Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ήρθε η ώρα της Γόρτυνας; Ναι η ώρα της Γόρτυνας έφτασε!!!

Μετά από χρόνιες προσπάθειες επιτέλους ήρθε η ώρα της Αρχαίας Γόρτυνας


Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μελετών και υπομονής, δύο έγγραφα εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία αποδεικνύουν ότι αρχίζουν οι εργασίες για την ανάδειξη του Αμφιθέατρου Γόρτυνας.

Σχετική ανακοίνωση από την Ρένα Τυλλιανάκη:

“Ήρθε η ώρα της Γόρτυνας;

Α. Διαβάζοντας τα δύο έγγραφα που εστάλησαν 26/9/2016 από το Υπουργείο Παιδείας μέσω των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία για την επανάληψη της δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

Β. Βλέποντας πως ο συνημμένος κατάλογος στο παραπάνω έγγραφο προτείνει -περιλαμβάνει στο Ν. Ηρακλείου :

1. Το Ωδείο Γόρτυνας, 2. Το Μεγάλο Θέατρο Γόρτυνας, 3. Το Μικρό Θέατρο Γόρτυνας, 4. Το Ρωμαϊκό Θέατρο Γόρτυνας, 5. Το Αμφιθέατρο Γόρτυνας!!!!!!!!

Γ. Αν συνδυάσω πως οι 4 μελέτες για την αναστήλωση του Ρωμαϊκού Θεάτρου Γόρτυνας τελείωσαν και οδεύουν προς έγκριση

Δ. Αν λάβω υπόψη μου πως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 4/11/2016 έρχεται στην ΓΌΡΤΥΝΑ η κ Μαίρη Μπελογιάννη, Φιλόλογος, Δρ. αρχαιολόγος, Υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διαζώματος, με σκοπό να συναντήσει εκπαιδευτικούς , που έχουν υλοποιήσει τη δράση που αναφέρεται παραπάνω ή άλλες με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα, να ενημερώσει και όλοι μαζί να συζητήσουμε ιδέες για το σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων ,

Ε. Το ΔΙΆΖΩΜΑ το 2018 θα κάνει την Γενική του Συνέλευση στην Κρήτη, που σημαίνει , τα μέλη του θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και εδώ για να θαυμάσουν τους θησαυρούς της ΓΌΡΤΥΝΑΣ μας,

ΣΤ. Τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο , που οργανώνει ανελλιπώς απο το 2011 ο Δήμος μας σε συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ ,με την συμμετοχή σχολείων από όλη την Κρήτη, με εκπαιδευτικούς και μαθητές ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ” Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου του Δήμου Γόρτυνας”

Ζ. αλλά και πολλούς ί πολλούς άλλους Φορείς και Εθελοντές
Είμαι βεβαία πως με όλα τα παραπάνω και με την σιγουριά πως το ‘ΔΙΑΖΩΜΑ” και ο Πρόεδρος του θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια της διάσωσης των μνημείων της Γόρτυνας, και όχι μόνο , θα κινητοποιούν και θα εμπνέουν όλους εμάς … ναι μπορώ να λέω πως :ΝΑΙ Η ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΕΦΤΑΣΕ !!!!!!!!!!!!”

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά