Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε πρώην Κρητικό Δήμαρχο

Δήμαρχος και προϊστάμενος ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση – Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα νέο άντρα που έχασε τη ζωή του όταν με τη δίκυκλη μηχανή του έπεσε σε λακκούβα


Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δήμαρχος και προϊστάμενος ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα νέο άντρα τον Μάρτιο του 2010. Τότε ο άτυχος νέος είχε χάσει τη ζωή του όταν με τη δίκυκλη μηχανή του έπεσε σε λακκούβα στην οδό Μιχελογιάννη στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στα Χανιά.

Ο πατέρας του νέου ζητούσε από το Δήμο τα στοιχεία όσων είχαν εμπλακεί με τις εργασίες στο δρόμο (εργολάβου, μηχανικού που είχε την επίβλεψη κα.) Όμως τα στοιχεία αυτά δεν δίνονταν έτσι προχώρησε σε μηνύσεις.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου για τους δύο κατηγορούμενους. Η ποινή είναι με τριετή αναστολή, ενώ οι συνήγοροι των κατηγορούμενων θα προσφύγουν στο Εφετείο για επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά